Takaisin yksiköt-sivulle

Ylikiimingin Kuntola

Ylikiimingin Kuntolan keittiö

Ylikiimingin Kuntola on 5+5 paikkainen vaativan tason lastensuojelun laitoshoidon yksikkö

Aueellinen sijainti ja alueen tarjoamat mahdollisuudet

Ylikiimingin Kuntola sijaitsee keskeisellä paikalla Ylikiimingissä. Lyhyen kävelymatkan päässä on kaikki Ylikiimingin palvelut muun muassa kauppa, koulu, hyvinvointipiste, kuntosali ja kirjasto. Ylikiimingissä toimii myös julkinen liikenne. Ylikiiminki kuuluu Oulun kaupunkiin ja Oulusta on hyvät julkisen liikenteen yhteydet muualle Suomeen. Kuntolalla on myös kaksi omaa tila autoa, joita hyödynnetään aktiivisessa arjessamme. Ylikiiminki tarjoaa hyvät kalastus ja ulkoilu reitit. Yksikössämme on kaksi osastoa yhteisellä isolla keittiöllä. Lapsilla on tilavat huoneet omalla kylpyhuoneella. Meillä on myös luokkahuone ja eritystila. Piha-alueemme on viihtyisä ja meillä on oma grillikatos. Ylikiimingin Kuntolan tilat ovat täysin esteettömät.

Arki Kuntolassa

Toimintamme keskiössä on lasten arjen vakauttaminen. Näin ollen arkemme on vahvasti strukturoitua. Teemme lasten kanssa viikko- ja päiväohjelmat. Lapsen tarpeista riippuen pilkomme päivän toiminnot useampaan osaan. Arjessamme korostuu lapsi yksilöllisine tarpeineen, kuten myös lapsen ääni ja osallisuus. Toimintaamme ohjaa kyky nähdä lapsessa hyvä sekä sosiaalipedagoginen toiminallisuus.

Tukipalvelut

Yksikössämme toimii Oulun kaupungin järjestämä erityisopettaja vetoinen pienryhmä. Tavoite on löytää jokaiselle lapselle omannäköisensä koulupolku ja koulunkäynnissä huomioidaan jokaisen lapsen voimavarat.

Henkilöstö

Ylikiimingin Kuntolaa luotsaa yksikönjohtaja tukenaan kaksi vastaavaa ohjaajaa. Ohjaajina yksikössä on kokeneet ja ammattitaitoiset ohjaajat. Arjenvastaava huolehtii, että arjessa tarvittavat perustarvikkeet ovat ajantasaisesti saatavilla, käytettävissä ja kunnossa. Yksikkömme oma toimintaterapeutti suunnittelee, ohjaaja ja tukee lasten tavoitteellisessa yksilötyöskentelyssä henkilöstöä. Arjessa vahvasti tukena ovat myös yrittäjät.