Tuemme harrastuksiin osana yksikön hoito- ja kasvatustyötä

Huomioimme nuoren voinnin ja mielenkiinnon kohteet arjessamme.

Harrastuksiin kuljetetaan ohjaajien toimesta. Kuntolan arki on aktiivista, vaikka nuoren tuentarpeet voivat mahdollisesti olla esimerkiksi ryhmätoimintojen haasteena. Panostamme yksilölliseen ohjaukseen ja aikuisen kanssa vietettävään omaan aikaan jokapäiväisessä toiminnassa voimavarakeskeisesti. Molempien yksiköiden ympäristössä on monipuolisesti touhua ja tekemistä. Yksiköillä on autoja käytettävissä.

Kaksi nuorta ulkoiluttavat koiraa.

Ohjaajat ja nuoret suunnittelevat viikko- ja kuukausitasolla yhteistä tekemistä

Erilaiset suomalaiseen tai omaan kulttuuriin kuuluvat perinteet huomioidaan arjessa.

Pieniä tapahtumia järjestetään usein, esim. pikkujoulut, syntymäpäivät, grillijuhlat, leffa- ja peli-illat. Myös perheenjäsenet ja kaverit ovat tervetulleita. Luontoretkiä lähistölle toteutamme viikoittain. Nuoret käyvät voinnin salliessa päivittäin kaupungilla, tallilla ja harrastuksissa. Päivittäinen ulkoilu ja asiointi ovat erityisen tärkeitä, jos koulupäivät on räätälöity lyhyiksi.

Hyödynnämme hevostilan ympäristöä molemmissa yksiköissämme. Mikäli innostusta riittää, Kuntolaan voidaan hankkia vaikkapa pupuja. Ohjaajien koirat kyläilevät paljon rapsutusten toivossa.

Talossa on paljon erilaisia sisä-, video- ja ulkopelejä. Toiveiden mukaisesti hankitaan uusia harrastus- ja ajanviettovälineitä.