Takaisin yksiköt-sivulle

Oulaisten Kuntola

Oulaisten Kuntolan olohuone

Oulaisen Kuntola on neljä- ja viisipaikkaisista pienryhmistä koostuva vaativan tason lastensuojeluyksikkö, joka on erikoistunut käytöshäiriöiden ja psykiatristen häiriöiden kuntoutukseen. Yksikön kuntouttavan työskentelyn tulokset ovat hyvät.

Alueellinen sijainti ja alueen tarjoamat mahdollisuudet

Oulaisten Kuntola sijaitsee keskeisellä paikalla Oulaisissa, kodikkaassa omakotitalossa. Kuntolasta on kävelymatka niin Oulaisen keskustaan, terveyskeskukseen kuin erilaisiin harrastepaikkoihinkin. Oulaisissa on koko seutukunnan paras uimahalli, kuten myös suosittu liikenne- ja skeittipuisto. Läheltämme löytyy hyvät uimarannat, mäenlaskupaikat ja mahdollisuudet retkeilyyn. Oulaisista on hyvät liikenneyhteydet julkisilla ja taloltakin löytyy kaksi autoa lasten menoihin. Yksikkömme muodostuu nuorten omista asunnoista, joissa on makuuhuone, kylpyhuone ja tupakeittiö sekä yhteisistä tiloista, sauna- ja  oleskelutiloista sekä yhteisestä keittiöstä.  Jokaisella asunnolla on oma takapiha, jota saa halutessaan laittaa mieleisekseen. Oulaisissa on mahdollisuus käyttää läheisen kuntoutuskeskuksen liikuntatiloja sekä terapia-allasta.

Arki Kuntolassa

Lähtökohta toiminallemme on lapsen arjen vakauttaminen. Arki Kuntolassa on vahvasti strukturoitua. Suunnittelemme lapsilähtöisesti aikuisjohtoisesti lapsille viikko-ohjelman ja päiväohjelmat. Lapsen osallisuus on Kuntolan toiminnan peruselementtejä. Arjessamme jokainen lapsi huomioidaan yksilöinä tarpeineen. Hyödynnämme arjessa sosiaalipedagogista näkökulmaa ja arjessamme onkin vahvasti mukana sosiaalipedagoginen hevostoiminta.

Tukipalvelut

Oulaisissa koulua käydään pienryhmässä Oulaisen kunnan erityisopettajan johdolla. Pienryhmässä on myös kaksi koulunkäynninohjaajaa. Luokka sijaitsee läheisen ammattikoulun tiloissa. Tavoitteena on, että jokaisella lapselle löytyy oma koulupolku, teemme tiivistä yhteistyötä Juha Oksan koulun kanssa. Sosiaalipedagogisen hevostoiminnan Kuntolaan tuottaa paikallinen toimija läheisellä tilalla. Kuntolassa on säännölliset psykiatrin konsultaatiot ohjaajien työn tueksi.

Henkilöstö

Kuntolassa on kokenut yksikönjohtaja sekä kaksi vastaavaa ohjaajaa ja ammattitaitoiset ohjaajat. Kuntolassa on nimetty arjenvastaava, joka huolehtii, että arjessa tarvittavat perustarvikkeet ovat ajantasaiset. Yksikössämme on toimintaterapeutti, joka suunnittelee, ohjaajaa ja opastaa ohjaajat tavoitteellisen yksilötyöskentelyn parissa. Työssä tukena on vahvasti myös yrittäjät ja yksiköiden yhteinen sosiaalityöntekijä. Henkilöstömitoituksemme on 2 ohjaajaa / lapsi. Määräaikaiset lisäresurssit ovat mahdollisia erikseen sovittaessa.

Oulaisten Kuntolan henkilöstötyytyväisyys on erinomainen ja vaihtuvuus vähäinen.

Lataa omavalvontasuunnitelma