Takaisin yksiköt-sivulle

Rovaniemen Kuntola

Rovaniemen kuntola, olohuone

Rovaniemen Kuntola on 4 paikkainen vaativan tason lastensuojelun laitoshoidon yksikkö

Aueellinen sijainti ja alueen tarjoamat mahdollisuudet

Rovaniemen Kuntola sijaitsee keskustan tuntumassa palveluiden lähellä. Kuntolasta on kävelymatka niin keskustaan, uimahalliin kuin rautatieasemallekin. Rovaniemen monipuolinen harraste, – liikunta- ja kulttuuritarjonta ovat helposti saavutettavissa. Yksikkömme käytössä on oma auto ja julkinen liikenne on helposti hyödynnettävissä. Yksikkömme on iso omakotitalo, joka on remontoitu vastaamaan lasten tarpeisiin. Jokaisella lapsella on oma huone ja yksikössä on oma sauna suuri olohuone ja keittiö sekä luokkahuone. Yksikössämme on myös eritystila.  Piha on suuri ja rauhallinen, kuten miljöö muutenkin.

Arki Kuntolassa

Toimintamme perusajatus on lasten arjen vakauttaminen. Arki Kuntolassa on vahvasti strukturoitua. Suunnittelemme lapsen kanssa lapsille viikko- ja päiväohjelmat. Lapsen tarpeesta riippuen voimme pilkkoa päivän toiminnot useampaan osaan. Lapsen ääni ja osallisuus ovat Kuntolan toiminnan peruselementtejä. Arjessamme lapset huomioidaan yksilöinä tarpeineen. Hyödynnämme arjessamme sosiaalipedagogista näkökulmaa.

Tukipalvelut

Rovaniemen Kuntolassa koulua on mahdollisuus käydä Rovaniemen kaupungin järjestämässä erityisopettaja vetoisessa pienryhmässä. Ryhmä toimii yksikössä. Koulua käydään jokaisen lapsen voimavarojen mukaan ja heille pyritään löytämään omanlaisena koulupolut.

Henkilöstö

Rovaniemen Kuntolassa on yksikönjohtaja ja vastaava ohjaaja ammattitaitoiset sekä kokeneet ohjaajat. Kuntolassa on nimetty arjenvastaava, joka huolehtii, että arjessa tarvittavat perustarvikkeet ovat ajantasaisesti käytössä, kunnossa ja saatavilla. Yksikössämme on toimintaterapeutti, joka suunnittelee, ohjaajaa ja opastaa ohjaajat tavoitteellisen yksilötyöskentelyn parissa.  Työssä tukena on vahvasti myös yrittäjät.

Lataa omavalvontasuunitelma