Takaisin yksiköt-sivulle

Huittisen Kuntola

Huittisen Kuntolan ruokailutila

Huittisen Kuntola on viisi paikkaisissa pienryhmissä toimiva vaativan tason lastensuojeluyksikkö luonnon rauhassa, mutta palvelujen lähellä. Yksikössä on vahvaa psykiatrian ja vammaistyön osaamista. Uusi yksikkömme on startannut toimintansa 10/2023 energisellä tiimillä.

Alueellinen sijainti ja alueen tarjoamat mahdollisuudet

Huittisen Kuntola sijaitsee idyllisessä maalaismaisemassa Loimijoen rannalla. Huittisen Kuntola yhteensä kymmenpaikkainen yksikkö ja se jakautuu kahteen osastoon. Lapsilla on isot huoneet omilla kylpyhuoneillaan.  Viihtyisissä yhteisissä tiloissa on helppo pelailla, askarrella tai vaikka leipoa. Huittisen keskustaan Kuntolasta on matkaa n. 3 km. Käytössämme on viereisen Opiston liikuntatilat ja nuorisotila. Yksikön pihalta pääsee sujuvasti ja nopeasti kalalle ja pihalta löytyy urheilukenttä. Huittinen tarjoaa harrastamiseen kuin kulttuurillisiin kokemuksiin hyvät mahdollisuudet. Junayhteys Huittisesta on naapurikaupungista. Kuntolassa on kaksi autoa lasten asiointia, harrastamista ja kotiharjoitteluita varten.

Arki Kuntolassa

Arki Kuntolassa on vahvasti strukturoitua. Arki strukturoidaan yhdessä lapsen kanssa viikko- ja päiväkohtaisesti. Kuntoutusprosessi on mallinnettu ja erityistyöntekijöiden osaaminen on käytössä. Toiminnassamme hyödynnämme sosiaalipedagogista näkökulmaa ja uskomme, että vakaa arki on kestävä pohja rakentaa tulevaisuutta. Kohtaamme jokaisen lapsen tarpeineen yksilöllisesti. Myös lasten perheet ja lähiverkostot ovat arjessamme tärkeitä. Yksikköömme voi sovitusti tuoda pieneläimiä ja yksikössä vierailee usein myös ohjaajien koiria. Liikunta ja luonto on arkemme perustavanlaatuisia tekijöitä.

Tukipalvelut

Yksikössämme on Huittisen kaupungin sivistystoimen alainen erityisopettaja vetoinen pienryhmä. Meillä on mahdollisuus hyödyntää sosiaalipedagogista hevostoimintaa.

Henkilöstö

Ammattitaitoisten ja kokeneiden ohjaajien lisäksi yksikössä työskentelee vahvalla psykiatrian osaamisella varustettu yksikön johtaja sekä kaksi vastaavaa ohjaajaa. Kuntolassa on nimetty arjenvastaava, joka huolehtii, että arjessa tarvittavat perustarvikkeet ym. ovat ajantasaiset. Yksikössämme on toimintaterapeutti, joka suunnittelee, ohjaajaa ja opastaa ohjaajat tavoitteellisen yksilötyöskentelyn parissa. Psykiatrin työnohjaus ja konsultaatio on käytössämme. Työn tukena on vahvasti myös yrittäjät ja yksiköiden yhteinen sosiaalityöntekijä, jotta ohjaajat voivat keskittyä ydintehtäväänsä, eli lapsen kohtaamiseen kiireettömästi arjessa. Henkilöstömitoituksemme on 2 ohjaajaa / lapsi. Määräaikaiset lisäresurssit ovat mahdollisia erikseen sovittaessa.

Lataa omavalvontasuunnitelma